YENİDOĞAN CANLANDIRMA PROGRAMI (NEONATAL RESUSİTASYON PROGRAMI(NRP)
07 Haziran 2024

Bakanlığımız tarafından bebek ve yenidoğan ölümlerinin önlenmesi amacı ile yürütülmekte olan Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı-NRP) kapsamında; İlimizde doğum yaptırılan Hastanelerde ve Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan personele yönelik NRP Uygulayıcı Eğitimi Amasya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Eğitim Salonunda yapıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından organize edilen programın açılışına; İl Sağlık Müdürümüz Dr. Dursun KOÇ, Hizmet Başkan ve Başkan yardımcıları, doğum yapılan Hastanelerin Başhekimleri katıldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Prof.Dr.Özgür ALPARSLAN, Dr.Öğretim Üyesi Birgül VURAL, Dr.Öğretim Üyesi Hatice ACAR BEKTAŞ,

Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr.Öğretim Üyesi Emine İBİCİ AKÇA, Dr.Öğretim Üyesi Aslı YILMAZ,

Gümüşhacıköy Şehit Vural GÜL ASM Aile Hekimi Nesrin PİRCANOĞLU,

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü’nden Paramedik Turgut YETİGİN, Ebe Nihal OFLAZ,

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Hemşire Nigar AYDIN’ın vereceği 3 günlük eğitim sonucunda,

Eğitimlere müteakip yapılan teorik ve uygulama sınavı sonrasında standartları gerçekleştiren katılımcılara (Hekim, Ebe, Hemşire,Anestezi Tek. ATT - AABT-Paramedik)  İl Sağlık Müdürümüz Dr. Dursun KOÇ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Nilüfer TALİ ve Eğitim Ekibi tarafından sertifikaları takdim edildi.

Program kapanışında Bakanlığımız NRP Eğitim sorumlusu Prof. Dr.Özgür ALPARSLAN tarafından ilimizde yapılan eğitime ait değerlendirme sunumu gerçekleştirilmiş olup,

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Dursun KOÇ;  Prof.Dr. Özgür ALPARSLAN, Dr. Öğretim Üyesi Birgül VURAL, Dr. Öğretim Üyesi Hatice ACAR BEKTAŞ, Dr. Öğretim Üyesi Emine İBİCİ AKÇA, Dr. Öğretim Üyesi Aslı YILMAZ, Dr.Nesrin PİRCANOĞLU, Paramadik Turgut YETİGİN, Ebe Nihal OFLAZ ve Hemşire Nigar AYDIN’dan oluşan eğitim ekibine teşekkürlerini iletti.

• npr_kapak
  • npr_açılış6