“ALTIN BEBEK DOSTU İL” AMASYA
09 Ekim 2018

Bakanlığımız tarafından anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Bu program çerçevesinde, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlıkları ve doğum hizmeti veren hastanelerden oluşturulan ekipler konu ile ilgili eğitilmekte ve aldıkları eğitim doğrultusunda hastane uygulamalarını geliştirmektedirler. Hastane uygulamalarının yanında yaptıkları sosyal aktivitelerle bölge halkının anne sütü ve emzirme konularında bilinçlendirilmesini sağlayan iller arasında başarılı olanlar ‘Altın Bebek Dostu İl Plaketi’ ile ödüllendirilmektedir.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından ilimizde bulunan hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde başarılı programlar planlanarak hayata geçirilmiştir. Halkımıza yönelik anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir çok sosyal faaliyetler düzenlenmiştir.

“Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında Müdürlüğümüzce yürütülen başarılı çalışmalar sonucunda; İlimiz 'Altın Bebek Dostu İl' ünvanını almaya layık görülmüştür.

Ankara Üniversitesi Toplantı Salonunda düzenlenen ödül töreninde İlimiz adına ; İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öner NERGİZ ile Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Birim sorumlusu Uzm. Dr. Elif YILMAZ’a , Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Hüseyin İLTER tarafından 'Altın Bebek Dostu İl' plaketi takdim edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

• HSM_7783.JPG