Nisan Ayı Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı
26 Nisan 2018

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öner NERGİZ Başkanlığında İlimiz Sağlık Yöneticileriyle 26.04.2018 tarihinde Taşova Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Sağlık Yöneticilerine hitap eden İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öner NERGİZ, yaptığı konuşmada, Bütüncül  sağlık hizmetleri, MHRS, e-reçete oranları, kalite ve verimlilik değerlendirmeleri, evde sağlık ve genel sağlık hizmetlerine vurgu yaptı.

Yöneticilerin saha programlarını arttırmaları gerekliliği,  vatandaş memnuniyetinin sağlanması, sağlık hizmet sunumuna gereken özenin verilmesine dikkat çekti.

Yakın dönem hedefler olarak yoğun bakım yatak sayısı arttırılması, semt polikliniğinin açılması, Taşova ilçemize yeni bağımsız 112 ASH istasyonu açılması, Suluova Devlet Hastanesinden 112 ASH İstasyonunun ayrılarak bağımsız istasyon yapılması, ADSM çocuk polikliniği, çocuk oyun parkı açılması, Merzifon ADSM planı, yeni gelecek uzman hekim ve personel bilgisini, orta ve uzun vade sağlık hizmet hedeflerini aktardı.

Taşova İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Yeliz ÜSTÜN tarafından Taşova İlçemiz hakkında sağlık bilgileri Sağlık yöneticilerimize aktarıldı.

Kamu Hastaneler Hizmetleri Başkanı Dr. Özgür DALKIRAN tarafından e-reçete oranlarımız ve yapılması gerekenler, MHRS oranları ve kurumlardan beklentiler; yoğun bakım ve palyatif kullanım istatistikleri aktarıldı. Daha sonra Bakanlığımız projesi olan ve eylül ayından itibaren uygulanacak olan Akılcı Laboratuvar Kullanımı ve Akılcı Görüntüleme Kullanım projeleri hakkında bilgi verdi.

Programın kapanış oturumu  İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öner NERGİZ tarafından yapıldı. Ebe-hemşireler haftasında personel motivasyonunun arttırılması, Sağlık hizmetlerinin etkin, verimli, hakkaniyetli ve dostça verilmesinin ve bunun sürekliliğinin devam etmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Sağlık yöneticilerimizle bilgi alış verişi yapıldıktan sonra

Taşova İlçe Hastanemiz ziyaret edildi. İl Sağlık Müdürümüz vatandaşlarımızla sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.