26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
26 Ekim 2022

İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Dursun KOÇ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan V.Dr. Özgür DALKIRAN, A.Ü.S.Ş.E.A Hastane Başhekimimiz Dr.Öğr. Üyesi Volkan TAŞOVA, Hasta Hakları İl Koordinatörümüz Osman ERTAN, İdarecilerimiz ve Hasta Hakları Birimi çalışanlarımız ‘’26 Ekim Hasta Hakları Günü’’ vesilesi ile kurulan standımızı ziyaret ettiler. Günün önemine binaen, hassasiyetle çalışan servis personellerimizi, servislerde tedavi gören hastalarımızı ve refakatçilerimizi ziyarette bulundular.

İl Sağlık Müdürümüz Hasta Hakları Günü münasebeti ile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’26 Ekim Hasta Hakları Günü” hastanın yararını, zarar görmemesini, özerkliğini ve hakça bir sağlık hizmeti alabilmesini sağlamak, hastaları bilinçlendirmek, hasta olarak görev ve sorumluluklarının farkına varabilmelerini sağlamak üzere bu ana temadan oluşmaktadır.

Hastalarımızın sağlık tesislerimizden aldıkları hizmet esnasında; Hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi için hasta haklarının ve sorumluluklarının farkında olmalarını hatırlatmak istiyorum.

Tüm sağlık tesislerimizde bulunan Hasta Hakları Birimlerimizde; Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Uzmanları, İletişim Hemşireleri ve Yardımcı Sağlık personellerimiz bulunmaktadır. Bu birimlerimizde; teşekkür, görüş/öneri ve şikâyet başvurularını değerlendirmektedirler. Olası bir mağduriyet durumunda hastalarımızın, Hasta Hakları Birimlerine başvurmaları halinde kendilerine gerekli destek ve yardım sağlanmaktadır.

Hastanemize başvuran tüm hastalarımızın hasta haklarını bilinçli ve yeterli seviyede kullanarak sağlıklarına en kısa sürede kavuşmalarını dilerken, tüm hastane çalışanlarımıza da,vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet ve kaliteli sağlık hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, Hasta Hakları Günü’nü kutlarım.’’ dedi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.