A.Ü.Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Yeni Yoğun Bakım Ünitemizin Açılışı Yapıldı.
28 Mayıs 2020

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ana binasının yapım kapasitesinin oldukça sınırlı olması ve sağlıkta dönüşüm programından öncesine ait projeye sahip olması itibariyle artık ilimize ve hitap ettiği bölge nüfusuna hizmet ederken yoğunluktan dolayı ortaya çıkan sorunları hızlı bir şekilde çözmek amacıyla göreve başladığımız günden beridir sürekli olarak yeni hizmet alanları oluşturduk.

Kazandırdığımız birçok hizmet alanı içerisinde gerek nitelik gerekse hizmet bakımından en anlamlı olanları şüphesiz ki Yoğun Bakımlardır. Özellikle içinde bulunduğumuz bu COVID-19 Pandemisi sürecinde tüm Dünyada Yoğun Bakım kapasitesinin ihtiyacı ve önemi bir kez daha görülmüştür.

İlimizin sağlık projeksiyonunu çıkardığımız ilk günden beridir Amasya’mızın sağlıkta yetersiz olduğunu gördüğümüz Yoğun Bakım kapasitesi alanında devraldığımız yatak kapasitemizi; 8 yataklı Koroner Yoğun Bakım, 5 yataklı Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakım ve 5 yataklı Dahiliye Yoğun Bakım ünitelerimizi hizmete açarak arttırmıştık. Yine bugün içinde bulunduğumuz bu zor günlerde tamamen yerel kaynaklarımız ve imkanlarımız ile Vatandaşlarımızın hizmetine yeni 7 yataklı Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım ünitemizi de kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu sayede tedavi için il dışına gitmek zorunda kalan Hastalarımız ve beraberlerindeki yakınlarının mağduriyetlerine bir nebze daha çözüm üretmiş olduk. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızdaki nihai hedefimiz Vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetlerini ilimizde sağlayarak il dışına gitmek zorunda kalmamalarını sağlamaktır.

Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye söylemiş olduğu “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” öğüdünün ışığında Amasya’mıza, Hemşerilerimize sunmakta olduğumuz sağlık hizmetlerimizi iyileştirmeye ve kapasitemizi artırmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Öner Nergiz