A.Ü.S.Ş.E.A.H. Bünyesindeki Şehit Kadir ÇAKI Semt Polikliniğinde İncelemelerde Bulunuldu.
03 Haziran 2019

Valimiz Sayın Dr. Osman VAROL, Milletvekilimiz Sayın Mustafa Levent KARAHOCAGİL ve AK Parti İl Başkanı Sayın Mehmet ÜNEK tarafından  Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Şehit Kadir ÇAKI Semt Polikliniğinde incelemelerde bulunuldu. Ziyarete Sayın İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öner NERGİZ de eşlik etti.

Eski SSK ve Kadın Doğum hastanesi olarak bilinen ve şehrimizdeki yoğun kesimi Şeyhcui, Akbilek, Hacılar Meydanı, Hızırpaşa, İstasyon mahallelerine 4 Haziran 2018 yılından itibaren hizmet veren ve 17 Haziran 2019 Pazartesi günü itibarıyla mesai saatlerinde 16:00-24:00, mesai saatleri dışında 08:00-24:00 saatleri arasında; muayene, enjeksiyon, pansuman, basit müdahale, müşahede, röntgen, temel laboratuvar ve reçete hizmetlerinin sunulacağı Mesai Dışı Sağlık Hizmet Birimi hakkında bilgiler verdi.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öner NERGİZ konuşmasında “Hastanemiz ana binasının yapım kapasitesinin oldukça sınırlı olması itibariyle özellikle Acil Serviste ortaya çıkan sorunları hızlı bir şekilde Semt Polikliniğimizde mesai dışı sağlık hizmet birimimizle aşmış olacağız” dedi.
2018 10 Haziran'da hizmete giren Semt Polikliniğinde ana branşlar mümkün olduğunca sunulmakta ve ayrıca geleneksel Tanı Tedavi merkezimiz GETAT da ayrıca hizmet vermektedir
Eldeki imkanlar dahilinde fizibilite çalışması yapılmış olup Eylül ayı sonunda 1 basamak acil servis olarak aynı binada 24 saat hizmet verilmesi amaçlanmaktadır Amasya sağlık hizmetlerine ve halkımızın layık olduğu en iyi şartlarda en güzel hizmeti sunma gayretimiz devam etmektedir.
Bu kapsamda Sayın Valimiz Dr. Osman VAROL, Sayın Millet Vekilimiz Mustafa Levent KARAHOCAGİL'e  teşekkür eder hayırlı bayramlar dilerim.
diyerek konuşmasını bitirdi.